Заплатить сповна: Україна в ООН закликала посилити тиск на Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Заплатить сповна: Україна в ООН закликала посилити тиск на Росію

Заплатить сповна: Україна в ООН закликала посилити тиск на Росію
Джерело:  Укрінформ

Міжнародне співтовариство має посилити тиск на Росію, так як Москва розуміє лише мову сили. Тільки послідовна консолідована політика дозволить примусити звільнити окуповані Росією території Грузії і України.

З такою заявою виступив тимчасовий повірений України при ООН Юрій Вітренко під час заходів, присвячених 10-й річниці початку російсько-грузинської війни, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Вітренко вважає, що санкції проти РФ повинні посилюватися до тих пір, поки країна-агресор не припинить свої спроби підірвати світовий порядок і міжнародне право.

"Не дивлячись на наявність відповідних механізмів, таких як Женевські міжнародні дискусії, Нормандський формат або Тристороння контактна група, Рада Безпеки ООН і Генасамблея повинні продемонструвати значно потужнішу позицію щодо конфліктів і збільшити тиск на Росію",- вважає Вітренко.

В першу чергу, за словами представника України при ООН, потрібно домогтися деокупації українських і грузинських територій, скасування визнання так званої незалежності Південної Осетії і Абхазії, а також домогтися від Росії виконання зобов'язань за міжнародним правом перед населенням Криму, Донбасу, Абхазії і Південної Осетії.

"Країна-агресор несе повну відповідальність за наслідки своїх міжнародно-протиправних дій і заплатить сповна за ту шкоду, яку завдала", - підкреслив Вітренко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США готують нові санкції проти російських правоохоронців, якими мають намір обмежити право РФ на розшук через Інтерпол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?