Україна захищає Європу: влада Латвії зробила важливу заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна захищає Європу: влада Латвії зробила важливу заяву

Україна захищає Європу: влада Латвії зробила важливу заяву
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс заявив, що Україна і Грузія захищають безпеку Європи, тому мають стати повноцінними членами НАТО, передає ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

"Те, що відбулося в Грузії в 2008 році, а потім в Україні, переконує нас в тому, що ми повинні робити все, аби це не повторилося", – сказав він.

Дипломат зазначив, що реакція ЄС на російську агресію проти Грузії була "великою помилкою". Він додав, що дуже важливо нагадати світу, що сталося 10 років тому, що міжнародне право і порядок були порушені.

Міністр підкреслив: Латвія, Литва і Польща хочуть, щоб Київ та Тбілісі стали членами НАТО.

Після цього міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що, на жаль, війна в Грузії в 2008 році "не сколихнула світ".

"Тому ми хочемо нагадати про те, що сталося. Ми повинні підтримувати фундаментальну позицію, щоб агресор виконував міжнародні зобов’язання", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що двері НАТО відкриті для України. За його словами, це остаточно підтвердив останній саміт Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?