Більше 200 одиниць важкого озброєння: Росія нарощує стягування зброї на Донбас
Категорія
Події
Дата публікації

Більше 200 одиниць важкого озброєння: Росія нарощує стягування зброї на Донбас

Більше 200 одиниць важкого озброєння: Росія нарощує стягування зброї на Донбас
Джерело:  online.ua

За липень місяць Росія поставила на Донбас до двох танкових батальйонів, два дивізіони артилерії, дивізіон буксируваних гаубиць, до ста одиниць ББМ, засоби протиповітряної оборони і інше важке озброєння, що призвело до загострення конфлікту на Донбасі.

Про це повідомила українська сторона СЦКК ОБСЄ, передає ONLINE.UA з посиланням на штаб ООС.

Відзначається, що Росія в 8,5 разів збільшила поставки озброєння. У СММ ОБСЄ назвали цей факт безпрецедентним зростанням кількості важкого озброєння і військової техніки, яку російська сторона поставила бойовикам.

За даними СММ ОБСЄ, в більшій мірі російське озброєння було поставлено на території тимчасово окупованої Донецької області. У зв'язку з цим посилилися обстріли на цьому напрямку. Зокрема, тільки за останній тиждень СММ ОБСЕ зафіксувала 216 обстрілів з боку збройних формувань РФ.

За даними спостерігачів ОБСЄ, в зв'язку з новими постачаннями озброєння, 28 липня, вперше з початку 2018 року, бойовики обстріляли позиції ЗСУ в районі Кримського в Луганській області з 82-мм мінометів. Також бойовики посилили обстріли з танків і 120-мм мінометів.

СЦКК вважає неприпустимим продовження порушень Мінських домовленостей з боку російсько-окупаційних військ, які мають системний характер і призводять до ескалації напруги на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики на Донбасі почали застосовувати нову російську зброю, яке спалює сітківку ока у снайперів ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?