Ніякої війни би не було: Медведєв виступив з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніякої війни би не було: Медведєв виступив з резонансною заявою

Ніякої війни би не було: Медведєв виступив з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв стверджує, що війни з Грузією 10 років тому могло б не бути, якби не поведінка тодішнього грузинського лідера Михайла Саакашвілі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".
"Якби не безвідповідальна аморальна, злочинна поведінка Саакашвілі і його поплічників, ніякої війни б не було. Напруга відчувалася ще до розпаду СРСР, але в 1990-і роки влада у Тбілісі ухвалила рішення, які "не були прийняті ні в Абхазії, ні в Південній Осетії.А в 2008 році уряд Грузії на чолі з президентом дав зелене світло агресії, і сталося те, що сталося. Це не було неминуче. Це, безумовно, було суб'єктивним вибором Саакашвілі і його оточення", – стверджує Медведєв.

Він також заявив, що це Грузія, по суті, оголосила війну РФ, а Саакашвілі заручився підтримкою американців. Окрім того,  Медведєв додав, що Росія "після завершення військової складової кампанії з "примусу Грузії до миру" 26 серпня 2008 року визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії.

Нагадаємо, у ніч із 7 на 8 серпня 2008 року у Південній Осетії почалася війна за участю російської армії, Медведєв тоді обіймав посаду президента РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Медведєв заявив, що вступ Грузії в НАТО може привести до катастрофічних наслідків, а також "спровокувати страшний конфлікт".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?