Помер відомий український актор і режисер
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер відомий український актор і режисер

Помер відомий український актор і режисер
Джерело:  online.ua

У Києві помер відомий український актор і режисер Ігор Славинський. Народний артист України пішов з життя у віці 65 років.

Про смерть Ігоря Славинського повідомив театральний критик Олег Вергеліс в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Вергеліс підкреслив, що режисер довгий час хворів, але продовжував активно працювати. Нещодавно він ставив спектакль в Миколаєві, а в даний час в рідному Театрі на Подолі вів роботу над булгаківським "Бігом".

"Ігор був не тільки режисером, але і хорошим актором, він облаштовував багато вистав для своїх чудових колег як сильні акторські бенефіси, як спектаклі-сповіді. Тому його обожнювали актори, його постійно чекали в театрах різних українських міст Недавня річна робоча поїздка до Миколаєва виявилася фатальною - останньої. Організм не витримав навантажень, напруги, спеки. Не витримав пристрасного "бігу" по колу. А в рідному Театрі на Подолі він вже почав роботу над булгаківським "Бігом" з його примхливими снами. І можна тільки представити яким би був цей спектакль. Але тепер він і сам став частиною наших театральних снів. Світла пам'ять ...", - написав Вергеліс.

Ігор Славинський народився в лютому 1953 року. Він закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого. Спочатку він працював в театрі російської драми імені Лесі Українки, потім актором Молодого театру, а з 1987 був актором в Театрі на Подолі, де в 2008 році отримав посаду режисера-постановника.

На рахунку Ігоря Славинського близько 50 ролей в серіалах і фільмах. У 2010 році він отримав премію імені Амвросія Бучми за кращу режисуру вистав "Мертві душі" і "Люксембурзький сад" в Театрі на Подолі, а в 2018 році йому присвоїли звання Народного артиста України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в липні 2018 помер легендарний український дисидент Левко Левченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?