Обезголовити перед виборами: екс-глава "ЦВК ЛНР" поскаржився в Кремль на зачистки
Категорія
Події
Дата публікації

Обезголовити перед виборами: екс-глава "ЦВК ЛНР" поскаржився в Кремль на зачистки

Обезголовити перед виборами: екс-глава "ЦВК ЛНР" поскаржився в Кремль на зачистки
Джерело:  РБК

Колишній глава "ЦВК ЛНР" і члени "виборчої комісії" поскаржилися на погрози з боку керівництва так званої республіки. Вони написали скарги керівнику адміністрації президента Росії Антону Вайно і голові СК РФ Олександру Бастрикіну, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

За даними джерела, який посилається на входивших в "комісію" Людмилу Черечукіну, Данилу Говердовського, Павла Шупранова, а також колишнього "главу ЦВК" Олександра Шубіна, що нове "керівництво" республіки безпідставно звільнило їх з займаних посад, причому всім незгодним пригрозили зброєю. Відзначається, що до тих, хто відмовився підписувати документи, прийшли кілька озброєних людей і силою відібрали пропуски, посвідчення і печатку "Центрвиборчкому", а потім вивели на вулицю і заборонили повертатися на роботу.

Колишні члени "ЦВК ЛНР" вважають, що таким чином члени адміністрації так званої республіки прагнуть "обезголовити ЛНР" перед виборами, зазначивши, що в даний час "комісію" очолила Олена Кравченко, яка раніше була "депутатом народної ради".

У МЗС РФ підтвердили, що до них надійшли скарги від колишніх членів "ЦВК ЛНР". У російському відомстві зазначили, що всі заклопотаності прийняті до відома. У СК РФ також підтвердили факт отримання скарги, але відзначили, що в компетенцію слідчих "не входить перевірка законності і обгрунтованості рішень, прийнятих органами державної влади та місцевого самоврядування іноземних держав".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада має намір замінити ватажка "ДНР" Захарченка на Дениса Пушиліна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?