Удар по Північному потоку-2: банки ЄС обмежили кредити російському Газпрому
Категорія
Економіка
Дата публікації

Удар по Північному потоку-2: банки ЄС обмежили кредити російському Газпрому

Удар по Північному потоку-2: банки ЄС обмежили кредити російському Газпрому
Джерело:  Reuters

Британські банки обмежили видачу кредиту російському "Газпрому" через арешт активів газового монополіста в Великій Британії в рамках спору з українським "Нафтогазом", передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відомо, що в березні 2018 року російський "Газпром" уклав кредитних угод на суму до 4 млрд євро, частина з яких повинні були піти на будівництво "Північного потоку-2". Але програму позик вирішили заморозити деякі європейські банки після того, як були накладені арешти на активи компанії.

"Газпром" розраховував в поточному році профінансувати рекордну інвестиційну програму в 1,3 трлн рублів. З них близько третини - 417 мільярдів рублів ($ 6,6 млрд) - планувалося залучити з зовнішнього ринку ",- повідомляє джерело.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вищий швейцарський суд відновив арешт активів "Газпрому", під який потрапляють акції "Північного потоку" і "Північного потоку-2". Активи залишаться під арештом поки не буде розглянуто апеляцію українського "Нафтогазу" з цього питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?