США закликають Росію вивести озброєння з Грузії
Категорія
Політика
Дата публікації

США закликають Росію вивести озброєння з Грузії

США закликають Росію вивести озброєння з Грузії
Джерело:  online.ua

Влада США закликала Росію відвести озброєння з Грузії на довоєнні позиції, передає ONLINE.UA з посиланням на Twitter посольства Штатів в Україні.

"Сьогодні виповнюється 10 років із дня, коли Збройні сили Росії кинулися через міжнародний кордон із Грузією, намагаючись силою змінити його. Території Грузії все ще окуповані Росією. Ми знову закликаємо Росію відвести свої сили на довоєнні позиції, як це було погоджено в 2008 році", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що ЄС також заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів та про прихильність до мирного врегулювання конфлікту з РФ.

  "На жаль, російська військова присутність як в Абхазії, так і в Південній Осетії продовжує порушувати міжнародне право і зобов'язання, взяті Росією відповідно до угоди від 12 серпня 2008 року за посередництва Євросоюзу", – йдеться в заяві Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв стверджує, що війни з Грузією 10 років тому могло б не бути, якби не поведінка тодішнього грузинського лідера Михайла Саакашвілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?