В НБУ нарешті пояснили, чому скоротилися міжнародні резерви України
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ нарешті пояснили, чому скоротилися міжнародні резерви України

В НБУ нарешті пояснили, чому скоротилися міжнародні резерви України
Джерело:  online.ua

В Національному банку України заявили, що міжнародні резерви України в липні 2018 року скоротилися на 1,3% і становлять 17 мільярдів 748 доларів. В НБУ пояснили, що це було зумовлене здійсненням платежів за держборгом, передає ONLINE.UA з посиланням на пресс-службу регулятора.

Зазначається, що 321,5 мільйона доларів було скеровано на обслуговування і погашення держборгу в іноземній валюті, з яких 231,6 мільйона доларів – за номінованими в іноземній валюті облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП). Окрім того, на обсяг резервів також вплинули інтервенції НБУ на міжбанківському валютному ринку.

"З огляду на перевищення попиту на валюту над її пропозицією другий місяць поспіль, Нацбанк у липні продовжив продаж іноземної валюти на міжбанківському ринку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу", – сказано в повідомленні.

Вказано, що на даний момент обсяг міжнародних резервів покриває 3 місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду та НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  український уряд затвердив прогноз  економічного і соціального розвитку країни, в якому прописані три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?