Український легкоатлет завоював золоту медаль на чемпіонаті Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український легкоатлет завоював золоту медаль на чемпіонаті Європи

Український легкоатлет завоював золоту медаль на чемпіонаті Європи
Джерело:  online.ua

Український спортсмен Мар'ян Закальницький завоював золоту медаль на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в дисципліні спортивна ходьба. Це перше золото України на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Берліні і перша медаль в історії України в спортивній ходьбі на 50 км, повідомляє ONLINE.UA.

У прес-службі Національного олімпійського комітету України повідомили, що Закальницький подолав дистанцію в 50 км за 3 години 46 хвилин і 32 секунди. У боротьбі за золоту медаль він на 55 секунд випередив словака Матея Тота, який є чинним чемпіоном Олімпійських ігор.

Слід зазначити, що на цій же дистанції українка Аліна Цвілій завоювала срібну медаль. Вона показала результат 4:12:44, відставши від першого місця, яке посіла португальська спортсменка Інес Хенрікс, на 3 хвилини 23 секунди. При цьому показник Аліни на чемпіонаті Європи став національним рекордом для України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська дзюдоїстка Дарина Білодід виграла престижний Гран-прі в Загребі, перемігши росіянку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?