Не потрібно боятися називати речі своїми іменами: президент Грузії висунув гучні звинувачення Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Не потрібно боятися називати речі своїми іменами: президент Грузії висунув гучні звинувачення Росії

Не потрібно боятися називати речі своїми іменами: президент Грузії висунув гучні звинувачення Росії

У відділенні Абхазії і Південної Осетії від Грузії повністю винна Росія, яка за допомогою гібридної війни відокремила від центральної влади Грузії два її регіони ще в 1991-1992 роках. Про це заявив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі на зустрічі в Тбілісі з главами МЗС Польщі, Литви, Латвії і віце-прем'єром України, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Ми не повинні боятися називати речі своїми іменами - то, що робила і робить Росія проти суверенної держави - це війна між Росією і Грузією, це агресія, це окупація і це попрання всіх міжнародних норм",- заявив Маргвелашвілі.

Грузинський глава підкреслив, що після війни Російська Федерація окупувала 5 ущелин і понад 100 грузинських сіл, зазначивши, що окупація Абхазького і Цхінвальського регіонів триває досі. На думку Маргвелашвілі, Росія хоче будь-яким способом зупинити Грузію на її шляху до демократії та євроатлантичної інтеграції, але запевнив, що територіальна цілісність і суверенітет Грузії будуть відновлені мирним шляхом.

"Навіть з найбільш прагматичним досвідом ми можемо бачити, що сюсюкання з Росією не принесло нічого доброго для тих країн, які намагалися заспокоїти Росію. А так же тим, хто намагався досягти відчуття, що це може закінчитися одним або двома шматками. Апетит агресора тільки збільшується .. Але Грузія ніколи не розглядає відновлення територіальної цілісності і суверенітету силовими методами",- додав Маргвелашвілі.

Нагадаємо, російські війська вторглися в Грузію в серпні 2008 році після спроби Тбілісі відновити конституційний лад в регіоні Південна Осетія і залишаються в Грузії до сьогоднішнього дня. 26 серпня того ж року Кремль визнав "незалежність" Абхазії і Південної Осетії. Ця незалежність визнається лише п'ятьма державами: Росією, Венесуелою, Нікарагуа, Науру і Тувалу. В основному ж світова спільнота визнає суверенітет Грузії над Південною Осетією і Абхазією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв стверджує, що війни з Грузією 10 років тому могло б не бути, якби не поведінка тодішнього грузинського лідера Михайла Саакашвілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?