Припиніть це: Україна, Латвія, Литва та Польща звернулися до РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Припиніть це: Україна, Латвія, Литва та Польща звернулися до РФ

Припиніть це: Україна, Латвія, Литва та Польща звернулися до РФ
Джерело:  online.ua

Україна, Латвія, Литва та Польща закликали владу РФ припинити повзучу анексію та підтвердили незмінну підтримку незалежності та територіальної цілісності Грузії в рамках її міжнародно визнаних кордонів в 10-ту річницю російської військової агресії проти цієї країни.

Про це йдеться у спільній заяві чотирьох країн, передає ONLINE.UA.

В заяві згадується, що 10 років тому лідери чотирьох країн прибули до Грузії, щоб висловити підтримку її народу перед лицем російської агресії. Під час своєї подорожі лідери робили зупинку в Криму, що на сьогодні неможливо, бо Росія окупувала півострів.

"Наше зобов'язання щодо цінностей свободи, демократії та верховенства права, а також наша повага до прав кожної людини та суверенного вибору кожної країни така ж тверда, як і десять років тому. Ми повторюємо, що всі держави, включаючи Грузію, мають право вільно визначати свою зовнішню політику та союзи"- сказано у заяві.

 Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Росії  Дмитро Медведєв стверджує, що війни з Грузією 10 років тому могло б не бути, якби не поведінка тодішнього грузинського лідера Михайла Саакашвілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?