Смертоносна теплиця: вчені б'ють на сполох через нестримне глобальне потепління
Категорія
Технології
Дата публікації

Смертоносна теплиця: вчені б'ють на сполох через нестримне глобальне потепління

Смертоносна теплиця: вчені б'ють на сполох через нестримне глобальне потепління
Джерело:  online.ua

Незабаром температура на Землі може піднятися на 4-5 градусів Цельсія, що перетворить Землю в смертоносну теплицю. З такими невтішними прогнозами виступили експерти, які досліджують тему глобального потепління на Землі, передає ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert!.

Вони підкреслюють, що глобальне потепління на Землі в межах 1-2 градусів буде складно утримати, навіть якщо буде дотримана Паризька угода по клімату і зменшаться викиди вуглекислого газу. За словами вчених, не тільки викиди парникових газів є причиною підвищення середньої температури повітря на нашій планеті. На глобальний клімат негативно впливають - танення вічної мерзлоти, зростання інтенсивності бактеріального дихання, зменшення площі льодів в Антарктиці і Арктиці, підйом метану з дна океану, скорочення лісових масивів в басейні річки Амазонки. Причому кожен з цих процесів може спрацьовувати за принципом доміно - як тільки запуститься один з них, зупинити інші вже не вийде.

На сьогоднішній день глобальна температура на Землі всього на один градус Цельсія вище, ніж в доіндустріальну епоху, але вона піднімається на 0,17 градусів кожні 10 років. Якщо процес не зупинити, то глобальне потепління призведе до незворотних наслідків, а Земля перетвориться в смертоносний парник.

Щоб уникнути тривожного сценарію, дослідники закликали весь світ протистояти неминучої катастрофі. Для цього, по іх словам, необхідно не тільки зменшити викиди парникових газів, а й створити природні резервуари для зберігання вуглецю через лісопосадки, розвинути нові технологій для поглинання вуглекислого газу з атмосфери.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше NASA показало, як глобальне потепління охоплює Землю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?