Астрономи виявили аномальну зірку
Категорія
Світ
Дата публікації

Астрономи виявили аномальну зірку

Астрономи виявили аномальну зірку
Джерело:  online.ua

Астрономи Національної астрономічної обсерваторії в Китаї виявила зірку, яка містить аномально високу кількість літію, передає ONLINE.UA з посиланням на Xinhua.

Раніше вчені були переконані, що через високі температури літій не може існувати в глибоких шарах атмосфери. А тому в гарячих червоних гігантах він присутній лише в дуже невеликих кількостях.

"У 1982 році був знайдений перший червоний гігант, який містить у собі досить високу кількість літію. Знахідка суперечила існуючим моделям еволюції зірок. У наступні десятиліття були виявлені 150 схожих небесних тіл, у трьох з яких вміст літію доходив до 3,3 відсотків. Зірка TYC 429-2097-1 має найвищий рівень літію - А = 4,51. Він, приблизно, в тисячу разів вище за стандартні значення (А = 1,5). Вчені довгий час не могли пояснити такий високий рівень вмісту літію в світилі",- сказано в повідомленні.

Зараз астрономи припускають,що зірка самостійно "виробляє" літій.

В ході вивчення небесного тіла, а також завдяки результатам моделювання, вдалося встановити, що саме цей процес забезпечує рівень вмісту літію в TYC 429-2097-1.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  вчені вперше зафіксували народження нової планети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?