ЗМІ: Путін передав Трампу документ з низкою пропозицій
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ: Путін передав Трампу документ з низкою пропозицій

ЗМІ: Путін передав Трампу документ з низкою пропозицій
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін передав американському лідеру Дональду Трампу документ, що містить низку пропозицій щодо взаємного роззброєння, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Вказано, що це відбулося в ході саміту в Гельсінкі під час двогодинних переговорів лідерів держав, що відбувалися тет-а-тет.

Джерела видання зазначають, що документ має назву "Діалог з проблеми контролю над озброєннями".

"Згідно з текстом документа, Москва висловила готовність до нормалізації відносин двох країн у сфері контролю над озброєннями. Зокрема, у переліку пропозицій міститься ідея про продовження на 5 років договору про Стратегічні наступальні озброєння (СНО-III), що обмежує розмір ядерних арсеналів. Цей договір, підписаний Дмитром Медведєвим і Бараком Обамою в 2010 році, розрахований на десять років з можливим продовженням ще на п'ять років за взаємною домовленістю. Він обмежує кількість розгорнутих ядерних зарядів і носіїв ядерної зброї",- сказано в повідомленні.

Окрім того, в переліку пропозицій міститься ідея про підписання нового договору, що обмежує розміщення озброєння в космосі.

 Офіційний Вашингтон відмовився підтвердити або спростувати достовірність документа.

Як повідомляв ONLINE.UA, після зустрічі в Гельсінкі президент Росії Володимир Путін заявив, що у них з американським лідером Дональдом Трампом  з’явилися нові ідеї  щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?