Ілон Маск пояснив, навіщо хоче викупити акції Tesla
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск пояснив, навіщо хоче викупити акції Tesla

Ілон Маск пояснив, навіщо хоче викупити акції Tesla
Джерело:  online.ua

Американський бізнесмен і винахідник Ілон Маск заявив, що готовий викупити акції Tesla, які знаходяться у вільному обігу, за ціною 420 доларів за штуку. Він наголосив, що має намір зробити компанію приватною, передає ONLINE.UA з посиланням на Twitter підприємця.

Маск розповів, що уже знайшов фінансування для викупу акцій.

У листі до співробітників компанії бізнесмен написав, що вважає цей варіант найкращим для просування вперед. Окрім того, він додав, що компанія відчуває величезний тиск через щоквартальні звіти про прибутки, а розміщення на біржі дає великій кількості людей можливість атакувати компанію.

Варто зазначити, що за заявленою ціною і з урахуванням боргу компанії загальна вартість Tesla становить близько 82 мільярдів доларів.

З урахуванням частки Маска в 20%, викуп решти акцій обійдеться йому приблизно в 66 мільярдів. У разі реалізації це буде найбільший фінансований викуп акцій в історії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський бізнесмен і винахідник Ілон Маск заявив, що його компанія Tesla планує вийти на прибутковий рівень у другому півріччі і зафіксувати позитивний грошовий потік. Цього ж разу Tesla Inc. знову завершила квартал із рекордним збитком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?