ЗМІ: Україна і МВФ домовилися щодо траншу
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЗМІ: Україна і МВФ домовилися щодо траншу

ЗМІ: Україна і МВФ домовилися щодо траншу
Джерело:  ubr.ua

Україна домовилася з МВФ про виділення чергового кредитного траншу. За попередніми даними, гроші можуть надійти в країну уже в наступному місяці.

Про це повідомляє  UBR.ua, посилаючись на джерело, знайоме з ходом переговорів, передає ONLINE.UA.

Вказано, що цей транш є вкрай важливим для збереження міжнародних валютних резервів Нацбанку, які скорочуються три місяці поспіль.
"До кінця року країні слід виплатити ще близько $1,75 млрд іноземним кредиторам. Якщо боргові зобов'язання виконувати без ресурсного підживлення ззовні, обсяг резервів впаде нижче від критичної позначки - 3-х місяців майбутнього імпорту. А значить, Україна не зможе розмістити євробонди", - сказано в повідомленні.

Експерти стверджують, що транш не допоможе врятувати гривню від девальвації, а лише пом'якшить і обмежить падіння курсу.

Варто зазначити, що офіційного підтвердження інформації ні з боку Нацбанку, ані з боку МВФ немає.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НБУ заявили, що отримання Україною ще двох траншів кредиту за чинною програмою з МВФ зведе до мінімуму коротко — і середньострокові ризики для макроекономічної і фінансової стабільності в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?