Дуда назвав головний переломний момент в історії Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуда назвав головний переломний момент в історії Європи

Дуда назвав головний переломний момент в історії Європи
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що агресія Росії проти Грузії у 2008 році - це один із головних переломних моментів у новітній історії Європи, передає ONLINE.UA з посиланням на Onet.pl.

"Гордість і надію, якими Революція троянд наповнила серця грузин, замінили горе і безпорадність у зв’язку з жорстоким насильством, а також траур за загиблими солдатами та мирними жителям",- написав президент Польщі у листі до учасників конференції у Варшаві, присвяченої 10 роковинам нападу РФ на Грузію.

Він також підкреслив, що війна 2008 року продемонструвала, що в архітектурі європейської та світової безпеки з’явився тривожний пролом.

"Значення тих трагічних подій у повній мірі оцінив президент Лєх Качинський, який прибув до Тбілісі у товаристві президентів України, Литви, Естонії та прем’єра Латвії", - зазначив перзидент, нагадавши, що Польща і Грузія цьогоріч святкують 100-річчя відновлення незалежності.

Варто зазначити, що ЄС також заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів та про прихильність до мирного врегулювання конфлікту з РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Росії  Дмитро Медведєв стверджує, що війни з Грузією 10 років тому могло б не бути, якби не поведінка тодішнього грузинського лідера Михайла Саакашвілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?