Святкуємо Всесвітній день кішок: топ-5 фільмів про наших пухнастих улюбленців
Категорія
Світ
Дата публікації

Святкуємо Всесвітній день кішок: топ-5 фільмів про наших пухнастих улюбленців

Святкуємо Всесвітній день кішок: топ-5 фільмів про наших пухнастих улюбленців
Джерело:  online.ua

8 серпня з ініціативи Міжнародного фонду із захисту тварин «Animal Welfare» відзначається Всесвітній день кішок. Уже 16 років поспіль планета святкує цей день не тільки, щоб вшанувати наших пухнастих улюбленців, але й з метою привернення уваги до проблеми бездомних котів і кішок.

Варто відзначити, що в багатьох країнах є національні свята, присвячені кішкам, у кожного з них є свої традиції. Наприклад, в Японії кішок вшановують 22 лютого, у США — 29 жовтня, в Польщі — 17 лютого, у Британії, Росії і Китаї – 1 березня і так далі.

ONLINE.UA підготував для вас рейтинг чудових фільмів про пухнастиків, які ви зможете переглянути разом зі своєю родиною і, звичайно, зі своїми домашніми улюбленцями.

Королівство котів (2016)

Турецькі кінематографісти присвятили цим чудовим створінням свою документальну роботу. Картина розповідає про культурний центр Туреччини – Стамбул, на вулицях якого живуть тисячі вуличних котів і кішок. Саме вони завжди були і залишаються невід'ємною частиною і справжніми господарями східного міста, будучи, по суті, його уособленням.

Гарфілд (2004)

Весь світ уже давно полюбив дуже ледачого, цинічного, нахабного і егоїстичного кота Гарфілд, який ненавидить понеділки і обожнює поїсти. Його смішним пригодам був присвячений цілий мультсеріал, що виходив з 1988 по 1995 роки, а також кілька повнометражних мультфільмів. У 2004 році з'явився однойменний художній фільм – він був не дуже високо оцінений критиками, проте добре заробив у прокаті, а тому отримав продовження у 2007 році.

Всередині Льюіна Девіса (2012)

В доволі незвичайний спосіб образ цієї тварини використали брати Коен у своїй стрічці "Всередині Льюіна Девіса". Тут рудий кіт по кличці Улісс став уособленням совісті головного героя – маловідомого безробітного музиканта, який намагається вижити в суворих реаліях Нью-Йорка початку 60-х і при цьому не втратити (хоча, швидше, знайти) самого себе.

Найгірше Різдво Сердитої кішки (2014)

Не обійшли кіношники увагою і популярну в інтернеті Grumpy Cat, яка прославилася завдяки своєму незвичайному, вічно незадоволеному виразу морди. Тварина стала джерелом безлічі мемів і жартів, а в 2014 році навіть удостоїлася головної ролі в іменному фільмі. Картина розповідає про кішку, яка ніяк не може знайти собі дім – через кислу міну покупці раз за разом повертають її в зоомагазин.

Коти-аристократи (1970)

 Мультфільм Уолта Діснея ось вже більше 40 років не йде з сердець, а пісня «Кожен хоче бути котом» запам'яталася усім. Пригадайте її цього вечора й ви!

Цей чудовий день можна відсвяткувати по-справжньому незабутнє в Центрі Адопції котиків, записавшись на найближчий сеанс кото-терапії.

Сеанси Кото-Терапії:
середа 18:00-20:30
п‘ятниця 18:00-20:30
неділя 17:00-20:00

+38 (093) 409 63 19
з 12:00 до 18:00

Раніше ONLINE.UA разом з волонтерами притулку для тварин "Сіріус"розповіли про 3 котиків, які мріють про домівку та добрих господарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?