США ввели нові санкції проти РФ і поставили Москві жорсткий ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

США ввели нові санкції проти РФ і поставили Москві жорсткий ультиматум

США ввели нові санкції проти РФ і поставили Москві жорсткий ультиматум
Джерело:  online.ua

Держдеп США ввів нові санкції проти РФ, які наберуть чинності 22 серпня 2018 року. Обмеження були введені у справі Скрипаля. В рамках нових санкцій проти РФ США можуть припинити дипломатичні відносини з цією країною, якщо Москва не надасть протягом трьох місяців гарантії невикористання хімічної зброї.

Про це повідомляється на офіційному сайті Держдепу США, передає ONLINE.UA.

"Після застосування нервового агента "Новачок" в спробі вбивства громадянина Великої Британії Сергія Скрипаля та його дочки Юлії Скрипаль, Сполучені Штати, 6 серпня 2018 року, визначили згідно з Актом від 1991 року про боротьбу з хімічною та біологічною зброєю і ліквідацією бойових дій (CBW Act) , що уряд Російської Федерації використовував хімічну або біологічну зброю, порушуючи міжнародне право чи використовував смертельну хімічну або біологічну зброю проти власних громадян",- говориться в повідомленні.

Нові антиросійські санкції стосуються заборони на експорт товарів, які пов'язані з національною безпекою, а саме електронних пристроїв і їх компонентів, які зокрема використовуються в авіаційній галузі.

Також США поставили Росії жорсткий ультиматум. Якщо Москва протягом трьох місяців не надасть гарантій, що не використовуватиме хімзброю і не допустить міжнародних інспекторів для перевірки ліквідації цієї зброї, то Вашингтон приступить до другого етапу санкцій, який передбачає припинення дипломатичних відносин і зводить до мінімуму двосторонню торгівлю та вводить заборону польотів російських авіакомпаній в США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що С ША готують "санкції з пекла" проти Росії за втручання в американські вибори 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?