У Росії стрімко падає підтримка зовнішньої політики Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії стрімко падає підтримка зовнішньої політики Путіна

У Росії стрімко падає підтримка зовнішньої політики Путіна
Джерело:  online.ua

В РФ почав поступово падати рівень підтримки зовнішньої політика очільника Кремля Володимира Путіна, передає ONLINE.UA з посиланням на опитування "Левада-центру".

Вказано, що число тих, хто підтримує зовнішню політику президента Росії за два роки (з березня 2016 по липень 2018) знизилося на 6 процентних пунктів - з 22 до 16%. Окрім того, з 25 до 17% скоротилася кількість людей, які вважають, що президент захищає державні інтереси країни. З 10 до 16% зросла частка тих, хто вважає, що Путіну байдужі інтереси народу.

"У багатьох останніх опитуваннях люди кажуть: "Досить усім допомагати, треба допомогти собі, давайте не будемо витрачати гроші на інші країни, краще витратимо їх усередині країни. Зовнішня політика Росії в Сирії і Україні більшістю росіян сприймається як допомога цим країнам в наведенні порядку, а не військове втручання. Якщо раніше це сприймалося не так гостро, то тепер, на тлі зниження реального рівня доходів і підвищення пенсійного віку, зовнішня політика починає викликати роздратування", - пояснив соціолог "Левада-центру" Денис Волков.

"Левада-центр" опитав 1600 осіб від 18 років і старше в 136 населених пунктах в 52 регіонах з 19 по 25 липня 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, рейтинг президента Росії Володимира Путіна всього за тиждень, з 10 по 17 червня, знизився з 62% до 54% і перебуває на найнижчому рівні з 2013 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?