У 2012 році українські політики заплатили Манафорту більш 30 млн доларів - ФБР
Категорія
Світ
Дата публікації

У 2012 році українські політики заплатили Манафорту більш 30 млн доларів - ФБР

У 2012 році українські політики заплатили Манафорту більш 30 млн доларів - ФБР
Джерело:  The Washington Post

Тільки в 2012 році українські політики заплатили політтехнологу Пола Манафорту, який раніше був главою передвиборного штабу Дональда Трампа, 31 млн доларів. Про це повідомив судовий бухгалтер ФБР Морган Магіонос в ході судового засідання у справі про податкові злочини Манафорта, передає ONLINE.UA з посиланням на WP.

За даними Магіоноса, 2012 рік був самим "прибутковим" у Манафорта. З отриманих коштів політтехнолог понад 9 млн доларів витратив на нерухомість, але при цьому не заплатив податки.

В ході судового засідання також виступив співробітник агентства з внутрішнього оподаткування США Майкл Велш, який підтвердив, що Манафорт не платив податки з тих коштів, які йому заплатили українські політики з 2010 по 2014 роки. Він уточнив, що всі податкові декларації Манафорта за цей період були підробленими.

Раніше цю ж інфомрацію підтвердила бухгалтер Манафорта Синтія Лапорта. Вона зізналася, що займалася фальсифікацією звітних фінансових документів політтехнолога для зменшення виплати податків і отримання вигідних кредитів. Також екс-партнер Пола Манафорта Рік Гейтс розповідав в суді, що за роботу в Україні політтехнологу платили через компанії на Кіпрі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за десять років в Україні Пол Манафорт заробив більше 60 млн доларів, більшу частину яких він отримав за домогу в просуванні інтересів Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?