Блокада Північного потоку-2: в США підготували новий удар по Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Блокада Північного потоку-2: в США підготували новий удар по Росії

Блокада Північного потоку-2: в США підготували новий удар по Росії
Джерело:  Коммерсант

Сенатори США підготували новий законопроект під назвою "Акт щодо захисту американської безпеки від агресії Кремля 2018". Він передбачає введення санкцій проти інвесторів, які вкладають гроші в зарубіжні енергетичні проекти.

Цей законопроект спрямований на блокаду будівництва російських газопроводів, в тому числі Північного потоку-2, передає ONLINE.UA з посиланням на Коммерсант.

Відзначається, що нові американські санкції, якщо документ підпише Трамп, будуть поширюватися на всі проекти, вартість яких перевищує 250 млн доларів. Автори законопроекту уточнили, що навіть якщо на момент запуску, вартість проекту буде нижче, але в майбутньому підвищиться, інвестори будуть визнаватися порушниками, навіть за умови невеликих інвестицій.

Під новими санкціямі також мається на увазі арешт платежів осіб, що знаходяться під санкціями, їх активів і введення заборони на боргове фінансування і укладання контрактів. Також нові санкції передбачають посилення обмеженнь проти нафтовиків, а саме введення заборони на будь-які видобуваючи проекти і поставку російським нафтовим компаніям програмного забезпечення, послуг і технологій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США ввели нові антиросійські санкції через отруєння Скрипаля та поставили Росії жорсткий ультиматум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?