Супрун пояснила, чому важливо вимірювати окружність талії
Категорія
Україна
Дата публікації

Супрун пояснила, чому важливо вимірювати окружність талії

Супрун пояснила, чому важливо вимірювати окружність талії
Джерело:  online.ua

В.о. міністерки охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що завдяки вимірюванню окружності талії можна стежити за кількістю найбільш небезпечного в організмі абдомінального жиру, що накопичується в черевній порожнині, передає ONLINE.UA.

Вона пояснила, що абдомінальний жир, що накопичується на рівні талії, в черевній порожнині, може оточувати життєво необхідні органи, такі як кишківник, підшлункову залозу та печінку, порушуючи їх функцію.

"Чим більша частка такого жиру – тим вищі ризики розвитку серцево-судинних хвороб, інсульту, діабету, метаболічного синдрому та навіть деяких видів раку.За даними ВООЗ, окружність талії для чоловіків 94 см і для жінок – 80 см означають наявність підвищеного ризику появи серйозних хвороб. 102 см та 88 см відповідно – дуже високий ризик", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що для визначення підвищених ризиків для здоров'я використовують співвідношення окружності талії до об‘єму стегон: об'єм талії (см) / об'єм стегон (см) = коефіцієнт. Ризики для здоров'я серйозно зростають, якщо цей коефіцієнт для чоловіків складає вище 0,95, для жінок – 0,85

Також Супрун рекомендує стежити за вагою, щоб не мати проблем зі здоров'ям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?