В НБУ пояснили, чому транші МВФ не зможуть врятувати економіку України
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ пояснили, чому транші МВФ не зможуть врятувати економіку України

В НБУ пояснили, чому транші МВФ не зможуть врятувати економіку України
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Голова ради Національного банку Богдан Данилишин заявив, що кредити Міжнародного валютного фонду сприяють фінансовій стабільності України, однак вони не здатні вирішити структурні проблеми економіки, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook чиновника.

"Продовження кредитування з боку МВФ буде сприяти збереженню макроекономічної і макрофінансової стабільності в Україні, знизить ризики коливань курсу гривні, полегшить повернення зовнішніх боргів. Однак це не вирішить структурних проблем економіки країни, не зупинить її деіндустріалізацію", - зазначив Данилишин.

Він також підкреслив, що основним інструментом, за допомогою якого розвинені країни впливають на стан національного господарства, є проведення промислової політики, а саме заходи з боку держави щодо підтримки або розвитку конкретних секторів національної економіки.

"Україні потрібно застосовувати кластерний підхід до промислової політики. Потрібно формувати кластери в таких перспективних високотехнологічних галузях економіки України, як авіакосмічний комплекс, верстатобудування, виробництво сучасної сільськогосподарської техніки. Українська наука має бути збережена і трансформована, особливо її технічна складова на роботу в системі кластерів",- додав голова ради НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що  поліпшити стан економіки  може збільшення внутрішнього виробництва і експорту.  Він підкреслив, що це позначиться, в свою чергу, і на курсі гривні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?