Названо найвпливовішу жінку в історії
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо найвпливовішу жінку в історії

Названо найвпливовішу жінку в історії
Джерело:  online.ua

Автори журналу BBC History Magazine опублікували рейтинг найбільш впливових жінок в історії. Його очолила Марія Склодовська-Кюрі - володарка Нобелівської премії з фізики, передає ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.

Видання зазначає, що список був укладений на основі врахування думок експертів у десяти різних галузях.

Марія Склодовська-Кюрі -  французький фізик, хімік, педагогиня, громадська діячка польського походження. 1898 року оголосила про можливість існування нового, сильно радіоактивного елемента в руді уранової смолки. Її чоловік П'єр відмовився від власних досліджень, щоб допомагати Марії, і в тому ж році вони оголосили про існування двох радіоактивних елементів: полонію і радію. У 1902 році ними одержано один з цих елементів — радій. Обоє вчених відмовилися взяти патент на своє відкриття; разом їх було нагороджено медаллю Деві (1903) і відзначено Нобелівською премією з фізики (1903).

Марія Склодовська-Кюрі

На другій сходинці - американська правозахисниця Розі Паркс. Третя у списку - лідер британського руху суфражисток Емеллін Панкхерст.

Також у ТОП-6 були включені математик і письменниця Ада Лавлейс, британська біофізик і рентгенограф Розалінд Франклін і прем'єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер.

Окрім того, автори журналу оцінили значимість в історії матері Ісуса Христа пресвятої діви Марії (12-е місце), письменниці Джейн Остін (13 місце), принцеси Діани (15 місце) і королеви Вікторії (17 місце).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський журнал Vogue  назвав найкрасивіших брюнеток в історії. В список потрапили 39 красунь минулого і нинішнього століть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?