Адвокат: у Сенцова через голодування сталася третя криза
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокат: у Сенцова через голодування сталася третя криза

Адвокат: у Сенцова через голодування сталася третя криза
Джерело:  online.ua

Українська омбудсвумен Людмила Денісова заявила, що спілкувалась зі своєю російською колегою Тетяною Москальковою та адвокатом українського режисера Олега Сенцова, Дмитром Дінзе. Останній розповів, що зараз у політв'язня третя затяжна криза, передає ONLINE.UA.

"У Сенцова зараз третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити в лікарню, де збиралися підключити до медичної апаратури і почати примусове годування. Останній раз, коли його відвозили до Лабитнанзької міської лікарні, лікарі хотіли прикувати його до ліжка і почати насильницьке годування",
– розповів адвокат Сенцова Денісовій.

Тетяна Москалькова ж стверджує, що "з Олегом все добре, стан стабільний".

"Олег дав свою згоду на відеозйомку. Уповноважений з прав людини ЯНАО Анатолій Сак зможе сфотографувати Олега і зняти відео своєї розмови з ним. Уповноважений РФ пообіцяла його мені надіслати", – пише Денісова.

Дмитро Дінзе додав, що Сенцов припиняти голодування не збирається. Він п'є мінімальну кількість медичної суміші і воду, щоб не втрачати свідомість і контролювати дії, які з ним відбуваються. Його вага вже знизилася до 70 кілограмів.

Як повідомляв ONLINE.UA, український режисер Олег Сенцов, який 87-й день голодує в російській в’язниці, майже не встає. Окрім того, він передав сестрі Наталії Каплан листа, в якому написав "що кінець уже близько".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?