Чотирилапі офіцери: службові собаки з усієї України з’їхалися до Дніпра
Категорія
Спорт
Дата публікації

Чотирилапі офіцери: службові собаки з усієї України з’їхалися до Дніпра

Чотирилапі офіцери: службові собаки з усієї України з’їхалися до Дніпра
Джерело:  online.ua

У Дніпрі триває Третій відкритий чемпіонат Національної поліції з багатоборства кінологів. Упродовж трьох днів чотирилапі з усіх областей України змагаються за звання найкращого службового собаки. Офіційним партнером чемпіонату став бренд преміум-харчування КЛУБ 4 ЛАПИ.

У змаганнях беруть участь 36 собак з Національної поліції України, Державної кримінально-виконавчої служби України та Прикордонної служби України. Чотирилапі у погонах долають 200-метрову смугу перешкод, виконують вправи із загальної підготовки, змагаються у розшуку та вмінні затримувати правопорушників.

«Цьогоріч маємо найбільше учасників за три роки. І вболіваємо за кожного з них. Нехай переможе найкращий!», - говорить головна суддя чемпіонату, начальник відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України Світлана Коломієць.

У Національній поліції України служать 850 чотирилапих. Кожну третю справу розкривають завдяки собакам.

Найспритнішими і найвитривалішими є німецькі та бельгійські вівчарки. Про підготовку до змагань і раціон чотирилапих напарників розповідають кінологи.

Молодший інспектор кінологічного центру полтавської поліції Олександр Лях приїхав на змагання зі своїм п’ятирічним «німцем» Конкордом.

«Я ще цуценям узяв його собі. З того часу і працюємо. До змагань готувалися довго. Мали тренування щоранку і щовечора. Вправи розбили на два етапи: один день виконуємо загальні вправи і долаємо смугу перешкод, другий – тренуємо вибірку речі і вибірку людини, працюємо над слідовою роботою і затриманням. Зазвичай Конкорд їсть кашу з м’ясом, але як смаколик даю йому КЛУБ 4 ЛАПИ. Самому ж важко вираховувати кількість жирів та вуглеводів, потрібних собаці. А у кормі вже все є. Та й Конкорду подобається», - розповідає Олександр.

Харків’янин Дмитро Гура з Державної кримінально-виконавчої служби України вже чотири роки працює з бельгійською вівчаркою на прізвисько Сабсан: «Ця порода більш темпераментна, спортивніша, непосидюча. Сабсану чотири роки. Він спеціалізується на пошуковій роботі. Натренований брати слід людини, знаходити якісь речі чи нести службу на посту. Це добрий охоронець. Головне, виявляти до собаки увагу і любов. Годую тільки сухим кормом. Апетит у нього дай Боже! Але для службової собаки важливо знати норму».

Поліцейський кінолог з Запоріжжя Сергій Головко та його чотирилапий напарник у таких змаганнях участь беруть не вперше. Шестирічний собака Форс – поліцейський із досвідом. Торік на Міжнародному чемпіонаті з багатоборства кінологів на Закарпатті вони посіли третє місце. Так німецька вівчарка Форс став найкращим поліцейським собакою України у 2017 році.

«До цих змагань ми готувалися цілий рік. Багато займалися і добре їли. Скільки пам’ятаю, Форс завжди харчується кормом КЛУБ 4 ЛАПИ. Точно знаю, що йому вистачає усіх поживних речовин. А поліцейським собакам потрібна збалансована їжа», - говорить Сергій.

Фоторепортаж з Третього відкритого чемпіонату Національної поліції України з багатоборства кінологів дивіться на сторінці CLUB 4 PAWS у Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?