Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року: онлайн-трансляція
Категорія
Технології
Дата публікації

Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року: онлайн-трансляція

Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року: онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

11 серпня земляни зможуть спостерігати чергове космічне явище - сонячне затемнення, яке стане останньою астрономічною подією такого роду в 2018 році. Онлайн-трансляція сонячного затемнення 11 серпня проводиться на офіційному каналі NASA, передає ONLINE.UA.

Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року буде частковим, тому спостерігати його зможуть не всі. Це явище триватиме близько трьох годин, а його пік припаде на 12:47 за київським часом. У цей час Місяць пройде між Землею та Сонцем і відкине масивну тінь на нашу планету, закривши для землян частину світила.

Спостерігати сонячне затемнення 11 серпня зможуть не всі. Зокрема, на Північному полюсі поверхня Сонця під час проходження супутника між ним і Землею буде закрита на 65%, а в Північній Америці, Скандинавії, Китаї, Монголії, Кореї та Росії Сонце здасться закритим на 50%. За попередніми оцінками експертів, українцям в 2018 року не пощастить побачить часткове затемнення Сонця, але поспостерігати за вражаючим явищем можна в мережі, де буде проводитися трансляція в режимі онлайн з самого виграшного розташування.

Слід зазначити, що перше літнє сонячне затемнення 2018 року проходило 13 липня, а за ним послідувало найтриваліше місячне затемнення - Кривавий Місяць земляни спостерігали 27 липня. Наступного разу місячне затемнення відбуватиметься 20 січня 2019 року, а повне сонячне затемнення - 2 липня 2019 року.

Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року: прикмети дня

У день часткового сонячного затемнення рекомендується проявляти щедрість. Вважається, що допомога нужденним допоможе залучити удачу і фінансове благополуччя на довгий час.

Також цей день сприятливий для позбавлення від всього старого і непотрібного, починаючи думок і спогадів, закінчуючи звичками. Фахівці рекомендують в день сонячного затемнення позбутися від образ і непотрібних речей.

Потрапити під дощ або розлити воду в день сонячного затемнення - хороша прикмета, а ось оступитися - недобрий знак, який підказує, що людина вибрала неправильний шлях.

Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року - онлайн-трансляція (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як сонячне затемнення 11 серпня 2018 року вплине на всі знаки зодіаку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?