Споживчі ціни в Україні неочікувано пішли вниз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Споживчі ціни в Україні неочікувано пішли вниз

Споживчі ціни в Україні неочікувано пішли вниз
Джерело:  online.ua

Державна служба статистики України повідомила, що в минулому місяці споживчі ціни в країні знизилися на 0,7%, хоча з початку року їх зростання становило 3,6%, передає ONLINE.UA з посиланням на даны відомства.

Окрім того, зазначається, що в річному вимірі інфляція сповільнилася на 1% - до 8,9% з 9,9%. Базова інфляція в липні знизилася на 0,1% в порівнянні з червнем. З початку 2018 року зростання базового індексу споживчих цін, як вже згадувалося, становило 3,4%.

"На споживчому ринку в липні в порівнянні з минулим місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,9%. Найбільше подешевшали овочі, фрукти і яйця - на 12,4-7,6%. У той же час цукор, хліб, рис, м'ясо птиці, макаронні вироби, риба подорожчали на 1,9-0,7%. Ціни на алкогольні напої підвищилися на 0,8%, на тютюнові вироби - на 2,6%", - сказано в повідомленні.

Також вказано, що зростання комунальних тарифів становило 0,5%. Ціни на транспорт підвищилися на 0,7%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  український уряд затвердив прогноз  економічного і соціального розвитку країни, в якому прописані три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?