Розпочався наймасштабніший страйк в історії авіакомпанії Ryanair - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Розпочався наймасштабніший страйк в історії авіакомпанії Ryanair - відома причина

Розпочався наймасштабніший страйк в історії авіакомпанії Ryanair - відома причина
Джерело:  online.ua

10 серпня пілоти ірландської бюджетної авіакомпанії Ryanair розпочали наймасштабніший страйк в історії перевізника. Як відомо, співробітники авіакомпанії страйкують через те, що Ryanair відмовляється підняти їм зарплати, а також покращити умови праці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Вказано, що страйк у ФРН стартував в 03:01 і буде продовжуватися до 02:59 11 серпня.

Окрім того, речник німецької профспілки пілотів Vereinigung Cockpit заявив, що ірландський лоукостер скасував 250 рейсів до та з аеропортів країни.

"Загалом 400 з 2400 європейських рейсів 10 серпня скасовані. Таким чином, страйк порушить плани подорожей понад 55 тисяч пасажирів, з них близько 42 тисяч - у Німеччині. Лоукостер запропонував клієнтам повернення коштів чи перебронювання рейсів на інший час. До страйку також планують приєднатися пілоти компанії з Бельгії, Ірландії, Швеції та Нідерландів", - передає ЗМІ.

Варто зазначити, що в Нідерландах суд дозволив місцевим пілотам авіакомпанії страйкувати. Водночас перевізник виступив з заявою, що "незважаючи на невиправданий страйк", близько 2000 рейсів (85% від усіх запланованих в Європі) будуть виконані в нормальному режимі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ірландська авіакомпанія Ryanair скасувала до 600 рейсів. В прес-службі лоукостера пояснили, що це рішення було прийняте через загрозу страйків бортпровідників у Бельгії, Португалії та Іспанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?