РФ готує військово-економічну блокаду Азовського моря - РНБО
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ готує військово-економічну блокаду Азовського моря - РНБО

РФ готує військово-економічну блокаду Азовського моря - РНБО
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на території Операції об’єднаних сил заявив, що влада РФ готується розпочати військово-економічну блокаду Азовського моря і розглядає Азово-Чорноморський регіон як важливий плацдарм для своєї подальшої експансії, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.

"Ми бачимо намагання РФ фактично розпочати військово-економічну блокаду Азовського узбережжя України", - підкреслив Турчинов.

Він також додав, що нарощування військової присутності Росії супроводжується брутальним порушенням міжнародного морського права в Азовському морі, що проявляється, зокрема, у незаконному будівництві Керченського мосту та зростанні кількості інцидентів із затриманням російськими військовими вітчизняних та іноземних суден.

Окрім того, зазначається, що на Донбасі одним з найбільш загрозливих напрямків залишається Маріупольський, де не виключається проведення ворогом як сухопутних, так і морських десантних операцій уздовж Азовського узбережжя.

"На крайньому півдні зони протистояння – стабільно висока кількість обстрілів наших позицій та військових провокацій з боку російсько-терористичних військ", - сказано в повідомленні.

В РНБО наполягають на посиленні берегової оборони та на ефективній протидії сухопутним і морським провокаціям з боку Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія продовжує провокативне свавілля в Азовському морі, безпідставно затримуючи морські судна, які прямують у українські порти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?