Зупиніть повільне вбивство: українські дипломати звернулися до Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Зупиніть повільне вбивство: українські дипломати звернулися до Росії

Зупиніть повільне вбивство: українські дипломати звернулися до Росії
Джерело:  online.ua

Українські дипломати просять Федеральну службу виконання покарань Росії дозволити консулу України відвідати ув’язненого Олега Сенцова, який продовжує голодування у російській колонії.

Про це повідомила перша віце-спікерка і представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Посольство України в РФ і наше консульство в Єкатеринбурзі надіслали чергове звернення до ФСВП РФ щодо надання дозволу на відвідання Олега Сенцова консульською посадовою особою. Відповіді – поки що немає. Наші дипломати також звернулися до іноземного дипкорпусу в РФ з проханням добиватися відвідин Олега Сенцова, посилити увагу світу до повільного вбивства Олега й інших українських бранців в російській тюрмі", – заявила Геращенко.

Вказано, що Україна вкотре надіслала пропозицію РФ щодо зустрічі омбудсвумен Людмили Денисової і Тетяни Москалькової у Мінську чи на іншому майданчику для розблокування процесу відвідин утримуваних і їх негайного звільнення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Парижі поряд з міською мерією провели потужну акцію в підтримку Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?