Ердоган вперше відреагував на катастрофічне падіння турецької ліри
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган вперше відреагував на катастрофічне падіння турецької ліри

Ердоган вперше відреагував на катастрофічне падіння турецької ліри
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав свій народ "не турбуватися" з приводу катастрофічного падіння турецької ліри. Він впевнений, що "Бог допоможе" пережити країні ці непрості часи, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зазначимо, нещодавно турецька валюта досягла рекордних мінімумів тлі погіршення відносин між Туреччиною і США.

В ході свого виступу перед прихильниками Ердоган спростував побоювання з приводу ситуації, що склалася.

"Проводяться різні акції. Не звертайте увагу. Не забувайте, якщо у них є їхні долари, у нас є наші люди, наш бог. Ми докладаємо всіх зусиль. Подивіться, якими ми були 16 років тому, і подивіться на нас зараз", - сказав він.

Як відомо, рекордне падіння ліри було спровоковане стурбованістю інвесторів з приводу впливу Ердогана на грошово-кредитну політику в умовах нового потужного президентства і триваючого скандалу зі Сполученими Штатами.

Окрім того, інвестори заявили, що сумніваються у здатності Центрального банку Туреччини стримувати стійку двозначну інфляцію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Е рдоган заявив, що Вашингтон може втратити щирого союзника в особі Анкари, якщо американська влада не змінить своє ставлення до Туреччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?