Шокуюча цифра: названа кількість жителів КНДР, що перебувають на межі голоду
Категорія
Світ
Дата публікації

Шокуюча цифра: названа кількість жителів КНДР, що перебувають на межі голоду

Шокуюча цифра: названа кількість жителів КНДР, що перебувають на межі голоду
Джерело:  online.ua

Майже 70% жителів Північної Кореї (близько 17,5 мільйонів) перебувають "на межі голоду", а кожна четверта дитина у віці до 5 років страждає від хронічного недоїдання, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Окрім того, в Міжнародній федерації Червоного Хреста стверджують, що сильна спека може спровокувати катастрофічну продовольчу кризу в КНДР.

"Через посуху і високу температуру засох урожай на рисових, кукурудзяних та інших полях. Повномасштабна продовольча криза може статися в Північній Кореї, ізольованій країні, обкладеній санкціями, через посуху", - сказано в повідомленні.

 Червоний хрест наголошує, що протягом тривалого часу 25-мільйонне населення КНДР відчуває хронічні проблеми з харчуванням, особливо це стосується дітей.

  "І ця ситуація може погіршитися. Слід нагадати, що ця країна вже пережила голод в середині 1990-х років, від якого померло до 3 мільйони жителів країни", - додали у федерації.

Зазначимо, що за версією Організації Об’єднаних Націй (ООН), Україна увійшла до списку країн, які голодують.

Як повідомляв ONLINE.UA, продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) просить у донорів в 2018 році $1,06 млрд для допомоги голодуючим людям в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?