МЗС РФ готує відповідь на нові санкції США по "справі Скрипаля"
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС РФ готує відповідь на нові санкції США по "справі Скрипаля"

МЗС РФ готує відповідь на нові санкції США по "справі Скрипаля"
Джерело:  РБК

Москва готує відповідь на санкції США, які були введені Вашингтоном по справі про отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

Про це заявила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Зараз ці заходи опрацьовуються. Москва була змушена піти на цей крок замість того, щоб працювати над способами поліпшення двосторонніх відносин і витягування їх з "глухого кута",- заявила Захарова.

На думку дипломатки, США вводять нові санкції проти Росії під будь-яким приводом, так як вже втратили всі ресурси для подальшого розвитку. Захарова вважає, що Вашингтон домагається поширення свого політичного, фінансового і економічного впливу на інші країни з метою захоплення чужих територій і ринків збуту.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в ході телефонних переговорів з держсекретарем США Майком Помпео висловив "категоричне неприйняття" нових санкцій проти РФ. Він заявив, що ні США, ні Велика Британія, ні інші країни не надали доказів причетності Росії до отруєння Сергія Скрипаля та його дочки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше США повідомили про введення нових антиросійських санкцій по справі Скрипаля. Також Москві був поставлений жорсткий ультиматум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?