Туреччина знайде нових друзів: Ердоган висунув нові погрози на адресу США
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина знайде нових друзів: Ердоган висунув нові погрози на адресу США

Туреччина знайде нових друзів: Ердоган висунув нові погрози на адресу США
Джерело:  online.ua

Якщо США продовжать свою неприйнятну і односторонню політику по відношенню до Туреччини, то Анкара знайде нових друзів і союзників.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в своїй статті, розміщеній в газеті The New York Times, передає ONLINE.UA.

Турецький лідер зазначив, що останнім часом криза у відношеннях Анкари і Вашингтона загострилася, незважаючи на те, що протягом останніх 60 років Туреччина і США були один для одного стратегічними партнерами і союзниками по НАТО, стояв "пліч-о-пліч перед світовими проблемами під час холодної війни і після".

За словами Ердогана, США неодноразово зневажали проблеми турецького народу, але в останній час посилили свою односторонню політику.

"На жаль, наші зусилля щодо нівелювання цієї небезпечної тенденції виявилися марними. Якщо США не почнуть поважати суверенітет Туреччини і не доведуть, що розуміють небезпеки, з якими стикається наша країна, наше партнерство може опинитися під загрозою", - написав Ердоган.

Як приклад він навів ситуацію з проповідником Гюленом, який звинувачений в Туреччині в спробах провести держпереворот в 2016 році. На даний момент Гюлен ховається в США, а Вашингтон відмовляється екстрадувати його до Туреччини. При цьому США наполягають на звільненні пастора Брансона і навіть запровадили санкції проти членів турецького кабміну через відмову Анкари.

"В той час коли зло продовжує переховуватися по всьому світу, односторонні дії проти Туреччини з боку США, нашого союзника протягом десятиліть, будуть тільки підривати американські інтереси і безпеку. Поки не пізно, Вашингтон повинен відмовитися від помилкових суджень про те, що наші відносини можуть бути асиметричними, усвідомити той факт, що у Туреччині є альтернативи. Нездатність відмовитися від тенденції до однобічного підходу і неповаги зажадає від нас почати шукати нових друзів і союзників", - підкреслив президент Туреччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган вже закликав США змінити своє ставлення до Туреччини, погрожуючи розривом стратегічного партнерства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?