Акціонери Tesla подали в суд на Маска: названа причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Акціонери Tesla подали в суд на Маска: названа причина

Акціонери Tesla подали в суд на Маска: названа причина
Джерело:  Bloomberg

У федеральній суд Сан-Франциско подали колективний позов акціонери компанії Tesla проти засновника фірми Ілона Маска. Позивачі вважають, що зазнали великих втрат через недостовірну інформацію про можливе виведення компанії з біржі, яку раніше опублікував Маск, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Відзначається, що після публікації Маска в соцмережі про викуп всіх акцій Tesla цінні папери компанії спочатку подорожчали до 420 доларів, а потім різко подешевшали - 10 серпня торги закрилися на позначці 355 доларів за одну акцію.

"Заява Маска про те, він забезпечив фінансування, було істотним і викликало значний рух на ринку. Оскільки Маск не забезпечив фінансування і дав ринку неправдиву інформацію, продавці акцій Tesla були змушені покрити свої позиції, купивши акції за штучно завищеними цінами після 12:48 7 серпня 2018 року. Очевидно, що постраждали і всі покупці цінних паперів Tesla",- вважають акціонери.

Джерело зазначає, що якщо в суді Маск не зможе довести наявність коштів для викупу акцій Tesla за заявленою ціною, то його заяву розцінять як манімуляцію котируваннями акцій в порушення закону про цінні папери та прав інвесторів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що комісія з цінних паперів і бірж США почала перевірку після заяви засновника Tesla Ілона Маска про намір викупити всі акції компанії. Ця перевірка спровокувала стрімке падіння акцій Tesla.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?