Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року: з'явилися перші видовищні фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року: з'явилися перші видовищні фото

Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року: з'явилися перші видовищні фото
Джерело:  online.ua

11 серпня 2018 року земляни спостерігали за черговим видовищним явищем - частковим сонячним затемненням. У мережі з'явилися перші фото Сонця, що потрапило в тінь Місяця, передає ONLINE.UA.

Нагадаємо, сьогоднішнє сонячне затемнення стало третьою і останньою астрономічною подією такого роду в 2018 року. Воно тривало близько трьох годин, а його пік припав на 12:47 за київським часом.

Спостерігати за тим, як Місяць проходить між Землею і Сонцем, кидаючи тінь на світило, змогли не всі. Найкраще астрономічне явище було видно в Північній Америці, Скандинавії, Китаї, Монголії, Кореї та Росії.

Але, незважаючи на прогнози вчених, в деяких областях України часткове сонячне затемнення було видно. Зокрема, його помітили в Одесі. Відео явища опублікували очевидці в мережі.

Слід відзначити, що подібне сонячне затемнення в попередній раз проходило 18 років тому - 31 липня 2000 року. Наступного разу аналогічне явище прогнозується тільки на 2036 рік.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію сонячного затемнення 11 серпня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?