155-мм "Богдана": в мережі показали нову потужну зброю українського виробництва
Категорія
Україна
Дата публікації

155-мм "Богдана": в мережі показали нову потужну зброю українського виробництва

155-мм "Богдана": в мережі показали нову потужну зброю українського виробництва
Джерело:  online.ua

На полігоні в Озерному Житомирської області відбулася демонстрація новітньої української 155-мм самохідної артилерійської установки (САУ) "Богдана", яка найближчим часом поступить на озброєння ЗСУ. Перші фото української "Богдани" були опубліковані на інформаційному порталі про розвиток українських військ Ukrainian Military Pages, передає ONLINE.UA.

155-мм САУ "Богдана" буде брати участь у військовому параді в Києві 24 серпня в День Незалежності України.

"Сьогодні був перший показ цієї 155-мм гаубиці, яка братиме участь в параді. Зараз тривають випробування, її зняли з випробувань для демонстрації, але після параду вони продовжаться", - повідомили експерти.

Нова САУ змонтована на колісному шасі КрАЗ-6322 6х6, з подвійною броньованої кабіною. Артилерійська частина зі стовбуром українського виробництва, автоматизованою системою розгортання і наведення, а також автоматом заряджання на шість пострілів, розташована в задній частині шасі. Заявлена дальність пострілу осколково-фугасним зарядом - більше 40 кілометрів, активно-реактивним зарядом - понад 50 км.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЗСУ показали нову потужну зброю, яка одним пострілом знищує танки і живу силу ворога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?