В ЄС ухвалили важливу заяву щодо антикорупційного суду України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС ухвалили важливу заяву щодо антикорупційного суду України

В ЄС ухвалили важливу заяву щодо антикорупційного суду України
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі очікують, що антикорупційний суд України почне працювати до кінця 2018 року. Європейська служба зовнішніх дій стежить за проблемами в антикорупційній прокуратурі.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря зовнішньополітичної служби ЄС, яке було оприлюднено 11 серпня, передає ONLINE.UA.

У заяві підкреслюється, що закон про антикорупційний суді України після того, як в нього були внесені зміни, відповідає зобов'язанням, взятих на себе українською стороною перед західними партнерами. У ЄС визнають, що цей закон свідчить про суттєвий шаг, зроблений у важливій боротьбі з корупцією в Україні.

У заяві також зазначено, що ЄС стурбований ситуацією в антикорупційній спецпрокуратурі.

"Важливо, щоб цілісність офісу антикорупційного спецпрокурора і довіра до нього, а також до його керівництва, були підтримані та посилені",- йдеться в заяві ЄСЗД.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко підписав указ про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів". Цим документом він вніс поправки в закон про антикорупційний суд, який раніше викликав занепокоєння у міжнародних партнерів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?