Позбутися від кайданів долара: Туреччина жорстко відповіла на санкції і мита США
Категорія
Політика
Дата публікації

Позбутися від кайданів долара: Туреччина жорстко відповіла на санкції і мита США

Позбутися від кайданів долара: Туреччина жорстко відповіла на санкції і мита США

Анкара планує проводити торгові розрахунки з Україною та іншими найбільшими партнерами з Європи, Росією, Китаєм і Іраном, в національній валюті. Таким чином Туреччина хоче позбутися кайданів долара на тлі загострення конфлікту з США.

З такою заявою виступив президент Труц Реджеп Таїп Ердоган, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Турецький лідер назвав євро, долари і золото "кулями, гарматними ядрами і ракетами економічної війни, яку США ведуть проти Туреччини". Він заявив, що якщо європейські країни також захочуть позбавитися від оков долара, то Анкара готова і з ними перейти на розрахунки в національній валюті.

"Ті, хто намагається звести рахунки з Туреччиною і наносять удар нижче пояса, повинні пам'ятати, що в світі немає жодного політика і жодної країни, які домоглися б успіху, проводячи ворожу політику щодо Анкари ... Ніщо не змусить Туреччину відмовитися від своїх цілей в економіці, відступитися від боротьби з тероризмом", - заявив Ердоган, підкресливши, що його країна не сприймає той світопорядок, при якому світу оголошена економічна війна, а на країни чиниться тиск під погрозами санкцій.

Слід зазначити, що раніше Ердоган закликав громадян Туреччини міняти долари і євро на національну валюту, після того, як турецька ліра обвалилася на 18% після введених США митних тарифіф на сталь і алюміній.

"Якщо під вашою подушкою долари, діставайте їх. Якщо є євро, діставайте їх. Негайно несіть їх в банки і конвертуйте в турецьку ліру, і таким чином ми будемо боротися в цій війні за незалежність і майбутнє. Тому що це мова, яку вони розуміють",- заявляв раніше Ердоган.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган пригрозив США пошуком нових союзників, якщо Вашингтон не змінить свою політику по відношенню до Анкари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?