Міноборони РФ розсекретило указ Сталіна про бомбардування Берліна
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони РФ розсекретило указ Сталіна про бомбардування Берліна

Міноборони РФ розсекретило указ Сталіна про бомбардування Берліна
Джерело:  online.ua

Російське оборонне відомство оприлюднило наказ Йосипа Сталіна про бомбардування Берліна. Документ був написаний вночі 9 серпня 1941 року i підписаний главою СРСР, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Міноборони РФ.

"Особливе місце займає копія рукописного наказу Державного комітету оборони СРСР, складеного під диктовку голови ДКО І. В. Сталіна о 2 годині ночі на 9 серпня 1941 року. Документ зобов'язував командира 81-ї авіадивізії здійснити бомбовий наліт на серце фашистського Третього рейху",- йдеться в повідомленні російського Міноборони.

Фото: mil.ru

У документі, який був власноруч написаний Сталіним, віддається наказ командиру 81 авіаційної дивізії Михайлу Водоп'янову про проведення авіанальоту на Берлін. Радянська армія відповідно до наказу виконала кілька нальотів на столицю Німеччини і скинула там кілька бомб. Пізніше атаки були припинені, після того, як німецька армія зайняла Таллінн, з аеродромів якого відбувалися вильоти.

Міноборони також зняло гриф секретності ще з деяких наказів, доручень, облікових карток і бойових листків. У документах оприлюднюються імена і розкриваються подвиги пілотів-штурмовиків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу висунув гучні загрози Німеччини, нагадавши про Другу світову війну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?