Рейтинг Путіна рекордно обвалився до історичного мінімуму
Категорія
Політика
Дата публікації

Рейтинг Путіна рекордно обвалився до історичного мінімуму

Рейтинг Путіна рекордно обвалився до історичного мінімуму
Джерело:  online.ua

На початку серпня 2018 року рейтинг російського глави Володимира Путіна знизився до історичного мінімуму, який був зафіксований в 2013 році. Тільки 45% росіян в даний момент готові проголосувати за нього на президентських виборах, якби вони проводилися в даний момент.

Рекордне зниження рейтингу Путіна зафіксував Фонд "Общественное мнение" (ФОМ) і Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ) в ході опитувань, які проводилися 4-5 серпня, передає ONLINE.UA.

За даними ФОМ, електоральний рейтинг Путіна знизився до 45% вперше з 2012-2013 років. В кінці липня за нього ще готові були б проголосувати 47% опитаних, а на початку літа цей показник був на рівні 48-49%. На виборах в березні 2018 роки за Путіна проголосували 51,8% виборців.

У фонді також відзначили, що і рейтинг довіри росіян до Путіна значно знизився. Якщо ще в березні Путіну "безумовно довіряли" 43% росіян, то на початку серпня цей показник знизився майже в два рази, до 24%. Поряд з цим підвищився антирейтинг Путіна - "скоріше не довіряють" президенту 18%, "безумовно не довіряють" - 17% опитаних.

Рекордно знизився рейтинг і у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. У серпні 2018 року, за даними опитування, йому довіряють лише 4% росіян, хоча ще в травні рівень довіри громадян РФ до російського прем'єра був в три рази вище і становив 12%.

Зниження рейтингів влади в травні соціологи пов'язували з відсутністю швидкої та адекватної реакції на подорожчання бензину. Подальше зниження вони пов'язують з пропозицією уряду підвищити пенсійний вік, про що вперше заявив Медведєв 14 червня. 22 червня ВЦИОМ зазначив, що антирейтинг Медведєва перевищив його рейтинг вперше за 12 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії проходять масштабні акції проти пенсійної реформи, в ході яких росіяни вимагають відставки Путіна і уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?