На сайті Білого дому розмістили петицію із закликом врятувати Олега Сенцова
Категорія
Світ
Дата публікації

На сайті Білого дому розмістили петицію із закликом врятувати Олега Сенцова

На сайті Білого дому розмістили петицію із закликом врятувати Олега Сенцова
Джерело:  online.ua

На сайті Білого дому зареєстрували петицію із закликом врятувати українського режисера Олега Сенцова, незаконно утримуваного в російській колонії. Документ до 8 вересня повинні підписати 100 тисяч чоловік, щоб влада США зробила офіційну заяву з цього приводу, передає ONLINE.UA.

"Олег Сенцов був засуджений до 20 років в російській в'язниці за безпідставними обвинуваченнями в тероризмі, оскільки він виступав проти російської анексії Криму. Майже три місяці тому він почав голодування, вимагаючи звільнення не для себе, а для всіх 64 українських політв'язнів, утримуваних в Росії. Неминуча смерть Олега швидко наближається, якщо не буде вжито ніяких дій",- йдеться в петиції.

Також в документі зазначено, що Європейський парламент вже звернувся до Путіна щодо звільнення голодуючого Сенцова та інших незаконно засуджених українських політв'язнів.

"Тепер настав час для Америки висловитися. Ми настійно закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів в Росії",- підкреслюється в документі.

У посольстві України в США закликали небайдужих американців підписати петицію про порятунок Сенцова. У дипломатичному відомстві зазначили, що США мають чітку позицію щодо українських політв'язнів в російських в'язницях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська журналістка повідомила про звільнення Сенцова з колонії в Лабитнангі, але пізніше виявилося, що ця інформація не відповідає дійсності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?