Лавров поставив обурливу умову для зустрічі "нормандської четвірки" по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров поставив обурливу умову для зустрічі "нормандської четвірки" по Донбасу

Лавров поставив обурливу умову для зустрічі "нормандської четвірки" по Донбасу
Джерело:  ТАРС

Росія погодиться на нову зустріч в нормандському форматі на вищому рівні для обговорення питання конфлікту на Донбасі тільки після того, як будуть виконані всі прийняті раніше домовленості.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

На думку Лаврова, саме українська сторона не виконує взяті на себе зобов'язання по попереднім домовленостям. Він запевнив, що Росія нібито не перешкоджає зустрічі "нормандської четвірки", але погодиться на неї тільки при конкретній умові.

"Ми за те, щоб "нормандська четвірка" працювала активно, але щоб ці зустрічі не закінчувалися домовленостями, які не виконуються. Ми приводили багато разів приклади, пов'язаних із самітом "нормандської четвірки" в 2015 році в Парижі і потім в 2016 році в Берліні. В ході цих самітів була досягнута домовленість дуже конкретна, самі лідери на карті позначили три населених пункти, в яких повинно було відбутися розведення сил і засобів",- заявив Лавров.

При цьому саме проросійські бойовики зривають розведення сил на Донбасі, що підтверджується міжнародними спостерігачами СММ ОБСЄ. Але Москва наполегливо звинувачує в зриві домовленостей ЗСУ та офіційний Київ.

Як повідомляв ONLINE.UA, попередня зустріч в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ проходила в червні 2018 року в Берліні. Тоді повідомлялося, що позиція Росії з питання введення миротворців ООН на Донбас "ще гірше, ніж здавалася спочатку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?