Зорепад Персеїди 2018: онлайн-трансляція видовищного зоряного дощу
Категорія
Технології
Дата публікації

Зорепад Персеїди 2018: онлайн-трансляція видовищного зоряного дощу

Зорепад Персеїди 2018: онлайн-трансляція видовищного зоряного дощу
Джерело:  online.ua

Вночі з 12 на 13 серпня пройде самий видовищний зоряний дощ 2018 року - після півночі і до світанку очікується пік зорепаду Персеїди. Онлайн-трансляція найбільшого метеоритного потоку року буде проводитися на каналі NASA і ентузіастами проекту "Віртуальний телескоп", відео якої можна подивитися на ONLINE.UA.

За прогнозами експертів, в пік зорепаду Персеїди 2018 можно буде спостерігати до 100 падаючих метеоритів на годину. Відеотрансляція одного з найяскравіших астрономічних явищ буде запущена близько опівночі 12 серпня.

Зорепад Персеїди 2018: де і коли дивитися українцям

Зоряний дощ в ніч з 12 на 13 серпня можна буде спостерігати практично на всьому небосхилі, але найбільше всього падаючі метеори буде видно в північній частині неба, в районі сузір'я Персея. Вони влаштують в небі справжнє нічне шоу, подивитися яке зможе кожен бажаючий без спеціальних пристосувань.

Міжнародна метеорна організація (IMO) прогнозує, що в ніч на 13 серпня можливі два додаткових сплески активності Персеїд. За прогнозом експертів, вони можуть виникнути близько 23:00 і о 5:30 за київським часом.

Щоб краще розглянути зорепад Персеїди, рекомендується виїхати за місто, подалі від електричного освітлення. Для спостереження за падаючими зірками підійдуть парки, ліси, береги річок. Перед тим, як очі стануть розрізняти яскраві спалахи на небі, їм необхідно звикнути до темряви не менше 20-30 хвилин.

За прогнозом Укргідрометцентру, на більшій частині України 13 серпня очікується помірна хмарність, завдяки чому зоряний дощ буде чітко проглядатися у всіх регіонах країни.

Зорепад Персеїди в ніч з 12 на 13 серпня 2018 року - онлайн-трансляція (відео):

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляції зорепаду Персеїди 2018, які велися вночі з 10 на 11 і з 11 на 12 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?