РФ стягує на Донбас новітнє озброєння - ОБСЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ стягує на Донбас новітнє озброєння - ОБСЄ

РФ стягує на Донбас новітнє озброєння - ОБСЄ
Джерело:  online.ua

СММ ОБСЄ зафіксувала на Донбасі новітні засоби протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби російського виробництва, передає ONLINE.UA з посиланням на звіт місії.

Так, декілька днів тому безпілотник СММ у Луганську та в районі селищ Лобачеве і Бугаївка зафіксував до 30 танків збройних формувань РФ, реактивну систему залпового вогню, чотири установки зенітно-ракетних комплексів та 26 одиниць причіпної артилерії.

"28 липня безпілотник ОБСЄ виявив 4 різні системи радіоелектронної боротьби (РБ-341В "Леєр-3", 1Л269 "Красуха-2", РБ-109А "Билина" та спеціальний комплекс для постановки перешкод безпілотним літальним апаратам "Репелент-1) біля н.п. Чорнухине", - сказано в повідомленні.

 В ОБСЄ заявили, що зафіксували наявність усіх чотирьох систем уперше. Українська сторона СЦКК повідомила ,  що усі ці комплекси створені в РФ протягом останніх років.

"РБ-109А "Билина" - взагалі має бути прийнята на озброєння російської армії лише цього року за результатами військових випробувань. Випробування ці, як бачимо, проводяться на території України",- заявили в СЦКК.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СММ ОБСЄ зафіксувала, як Росія стягує техніку і військових на Донбас. Безпілотники місії в нічний час зняли, як караван вантажівок з РФ в’їжджає на територію України по грунтовій дорозі, яка лежить поза пунктами пропуску.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?