Відомий аналітик прогнозує катастрофічну девальвацію гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відомий аналітик прогнозує катастрофічну девальвацію гривні

Відомий аналітик прогнозує катастрофічну девальвацію гривні
Джерело:  online.ua

Відомий аналітик та фінансист Ерік Найман вважає, що кінцевою метою НБУ є рух курсу національної валюти на рівень 30-32 гривні за долар. Окрім того, трейдер прогнозує, що регулятор може підняти розмір своєї облікової ставки з нинішніх 17,5% відразу до 20-22% річних.

Про це він розповів в відео на каналі HUGS.FUND в Youtube, передає ONLINE.UA.

"Підвищення ставки стане відповіддю на очікувану емісію, яка вже сталася. Зараз проблему розгрібає Національний банк, відчуваючи девальваційний тиск на гривню... Рух курсу в район 30-32 грн./$ вже почався. І в таких умовах Україна вступає в осінь, коли потрібно газ купувати",- наголосив аналітик.

Найман зауважив, що цілком можливим буде зниження золотовалютного резерву Нацбанку з нинішніх $17,7 млрд. до $16,5 млрд. Він вважає, що це відбудеться під тиском виплат за держборгом, а також закупівель газу на період 2018-2019 років.

Він також нагадав про непідтверджену інформацію про очікуваний випуск доларових єврооблігацій під НАК "Нафтогаз". 

"Швидше за все, розміщення 5-річних паперів відбудеться десь під 9% річних. Поруч з суверенними облігаціями, які розміщувалися під 8,5% річних",- додав експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  український уряд затвердив прогноз  економічного і соціального розвитку країни, в якому прописані три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?