Ціни на нафту стрімко знижуються - експерти назвали причину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту стрімко знижуються - експерти назвали причину

Ціни на нафту стрімко знижуються - експерти назвали причину
Джерело:  online.ua

13 серпня ціни на нафту на міжнародних ринках продовжують стрімке падіння. Аналітики пояснюють, що це відбувається через зростаючу торговельну напруженість між США і Китаєм, однак санкції США проти Ірану підтримують ціни на «чорне золото», передає ONLINE.UA з посиланням на Investing.com.

Дані біржових торгів свідчать про те, що вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,26% - до 72,62 долара за барель, вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,06% - до 67,59 долара за барель.

"Зростання попиту (на нафту - ред.) в Азії в цілому ставиться під сумнів. Причиною тому став негативний вплив торговельних воєн, зміцнення долара. Ризики, пов'язані з глобальною торгівлею, відносяться до введення взаємних мит на імпорт товарів між США і Китаєм, що торкнуться і ввезення деяких видів сировинних товарів", - заявив глава відділу сировинної стратегії Saxo Bank Оле Хансен.

Окрім того, видання зазначає, що американська валюта на даний момент приваблива як "безпечний актив" на тлі кризи в Туреччині. Долар торгується вище 96 пунктів вперше за рік.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський президент Дональд Трамп заявив, що Організація країн-експортерів нафти "маніпулює" світовим ринком нафти, а також додав, що вона повинна негайно припинити це робити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?